SKŁADNIKI
POLECAMY
- pstrąg 1 szt
- sól 200 g
- cukier 400 g
- koperek 1 pęczek
- skórka z limonki i cytryny
Puree seler z palonym masłem
- seler 1 szt
- szalotka 1 szt większa
- czosnek 1 ząbek
- śmietana 30% 50 ml
- wywar warzywny 0,5 l
- sól
Piklowany burak
- buraki 2 szt
- czosnek 1 ząbek
- tymianek gałązka
- lisie laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarno
Piklowana szalotka
- szalotka 2 szt
- reszta jak przy burakach
Kiszony seler
- seler 1 szt
- koperek 1 peczek
- liść lurowe
- sól
Olej koperkowy
- koperek 2 pęczki
- olejrzepakowy 200 ml
- sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rybę czyścimy z łusek, filetujemy, usuwamy skórę, czyścimy skó...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!