SKŁADNIKI
• Pstrąg 1 szt.
POLECAMY
• Sok z buraka 500 ml
• 200 g soli
• 200 g cukru
• Starte skórki z cytryny/limonki/ /pomarańczy
Remulada z selera z majonezem chrzanowym
• Seler 1 duży
• Sól 1 łyżka
Majonez
• Sok z chrzanu 50 ml
• 20 ml octu
• 3 żółtka
• 300 ml oleju
• 1 łyżka musztardy ostrej
Sos buraczany
• 2,5 kg tartych buraków (grube oczko)
• 5 l rosół
• 200 g szalotki
• 200 białe wino
• 3 g tymianek
Olej koperkowy
• koper Bez Łodyg 150 g
• olej roślinny 400 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pstrąg
Łączymy starte skórki z solą i cukrem. Filetujemy rybę...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!