Tartoletka pomarańczowo-kawowa

Restuaracje

SKŁADNIKI

Sable kakaowe

POLECAMY

• 90 g masła

• 50 g cukru pudru

• 40 g mąki migdałowej

• 160 g mąki pszennej

• 40 g kakao van houten

• 35 g jaj

Crunch pomarańczowy

• 300 g białej czekolady rozpuszczonej

• 175 g prażynek pailette feuilletine

• 25 g liofilizowanych skórek

z pomarańczy

• 100 g oliwy z oliwek

• 3 krople aromatu dzikiej pomarańczy (opcjonalnie)

Genache pomarańczowy

• 60 g śmietanki 33 %

• 150 g mlecznej czekolady

• Skórka z połowy pomarańczy

• 10 g soku z yuzu

• 10 g masła kakaowego

• 0,3 g xantany

Mus kawowy

• 160 g śmietanki 33%

• 18 g mleka

• 21 g żółtka

• 16 g cukru

• Pół laski wanilii

• 40...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy