- Aż się wierzyć nie chce, że już po raz czwarty zapraszamy kucharzy do udziału w ogólnopolskim konkursie, którego tematem i smakiem głównym jest gęsina – mówi Juliusz Podolski, krytyk kulinarny, współorganizator konkursu. - Do walki na najlepsze smaki stanie 12 drużyn, które przejdą eliminacje. Będzie to pojedynek najlepszych, bo tylko tacy mogą wywalczyć tytuł "Króla Gęsiny”.
POLECAMY
Konkurs po raz pierwszy odbędzie się w Restauracjach GARDENcity na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Jury złożone będzie z wybitnych szefów kuchni, którzy zwracać będą uwagę na najdrobniejsze detale potraw. Co ważne oprócz tytułu Króla będzie można też wywalczyć nagrody za I, II I III miejsce w kategorii Przystawka i Danie Główne, a także rekomendacje, tak by goście wiedzieli, w których restauracjach mają zamawiać stoliki, by zjeść doskonałą gęsinę. Tytuł Króla Gęsiny przyznawany jest po zsumowaniu punktów za przystawkę i danie główne.
- Gęsina najlepsza jest na św. Marcina – mówi stare polskie przysłowie, bo taki jest czas hodowlany tych ptaków – mówi Juliusz Podolski. - Dlatego my nasz konkurs org...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!