Obok smaku, za który kochają je miliony piwoszy na świecie, piwo to również rytuały, na które składają się m.in. odpowiednia temperatura serwowania, specjalne szkło przeznaczone do każdego z piwnych stylów, określony sposób nalewania i podawania złocistego trunku, a także umiejętność dobierania go do okazji i łączenia z jedzeniem. Piwna wiedza i savoir-vivre w szczególności przydają się tym, przez których ręce przechodzą nawet setki kufli złocistego trunku dziennie, czyli barmanom i kelnerom. Dwie piwne marki Kompanii Piwowarskiej – Książęce oraz Pilsner Urquell – od lat dbają o to, aby z nalewania i podawania piwa uczynić prawdziwą sztukę. Dlatego w tym roku po raz kolejny wyruszyły w Polskę z cyklem warsztatów przeznaczonych dla pracowników pubów, barów i restauracji, którzy pod okiem ekspertów mogą doskonalić swoje barmańskie umiejętności, a przy okazji zawalczyć o tytuł mistrza oraz cenne nagrody.
POLECAMY
Książęce Piwna Akademia to cykl szkoleń przeznaczonych dla barmanów oraz kelnerów pragnących zgłębić tajemnice beer pairingu, czyli sztuki łączenia piwa z jedzeniem. W tegorocznej, drugiej edycji warsztat...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!