Brazylijskie Churrasco – autorska wersja Patryka Kotarby po polsku (4 porcje)

Restuaracje
Przepis przygotował Patryk Kotarba, szef kuchni w Arena Catering. Fot. Magda Mleczko

SKŁADNIKI

POLECAMY

  • 400 g wołowiny (najlepiej sezonowanej – antrykot)
  • 400 g udźca z kurczaka
  • 400 g wieprzowiny (najlepiej ładny karczek)
  • Marynata o smaku Piwa Guinness Prymat GastroLine

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso kroimy na spore kawałki – kostka ok. 1,5–2 cm. Tak pokrojone mięso marynujemy z użyciem 80 g marynaty Prymat o smaku piwa Guinness z 100 ml oleju. Dodajemy 2 c...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy