Popyt na jedzenie serwowane wprost z designersiego samochodu jest duży. Ale o czym trzeba pamiętać, planując tego typu biznes? Jak się okazuje, przygotowania do tego nie są tak proste, jak może się to wydawać. Musimy liczyć się z początkowymi kosztami oraz z koniecznością wypełnienia wszystkich przepisów regulujących tego typu działalność.
POLECAMY
Zakup food trucka
Przede wszystkim musimy zdać sobie sprawę, że w 90% przypadków, myśląc nowy food truck, mówimy o nowej zabudowie na samochodzie używanym i to najczęściej nie nie pierwszej młodości. W większości przypadków klienci kierują się głównie jego stylem, a nie marką czy wiekiem. Nie jest więc rzadkością przystosowywanie pojazdów z lat 80. czy nawet starszych. Dzięki temu właśnie powstają tak ciekawe i zróżnicowane food trucki.
Na zakup używanego pojazdu pod zabudowę musimy przygotować kwotę między 15 a 35 tys. zł netto. Przeważnie kwota niższa oznacza zakup samochodu wymagającego zbyt dużego nakładu na jego remont. Z kolei budowanie food trucka z samochodu fabrycznie nowego jest często nieopłacalne. Producenci...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!