Comber jagnięcy sous-vide w ziołowej bułce tartej z wyjątkowymi dodatkami

Restuaracje
Szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex Przemysław Szałczyński i jego Comber jagnięcy sous-vide w ziołowej bułce tartej / cromesquis z mielonej baraniny z kminkiem i morelami / tabbouleh / purée z ciecierzycy z szafranem i cytryną / palona baby marchew / jus jagnięcy

POLECAMY

Przepis na 10 porcji

SKŁADNIKI

Comber

  • Oczyszczony comber jagnięcy 10 szt.
  • Olej 100 ml
  • Masło 120 g
  • Sól, pieprz
  • Bułka tarta 200 g
  • Natka pietruszki 50 g
  • Kolendra 50 g

Cromesquis

  • Baranina mielona 300 g
  • Szalotka 30 g
  • Morele suszone 70 g
  • Kminek
  • Sól, pieprz
  • Panko
  • Mąka pszenna
  • Jaja 2 szt.
  • Olej do głębokiego smażenia 1 l

Tabbouleh

  • Kasza bulgur 200 g
  • Natka pietruszki 30 g
  • Kolendra 30 g
  • Szczypior 20 g
  • Szalotka 20 g
  • Pomidory obrane ze skóry i pokrojone w drobną kostkę 30 g
  • Oliwa 15 ml
  • Sól, pieprz
  • Cukier
  • Sok z cytryny

Purée z ciecierzycy z szafranem i cytryną

  • Ciecierzyca 250 g
  • Bulion drobiowy 500 ml
  • Masło 50 g
  • Szafran
  • Skórka i sok z cytryny
  • Sól

Palona marchew

  • Baby marchew 10 szt.
  • Masło
  • Sól w płatkach
  • Oliwa

Dodatki

  • Jus jagnięcy prz...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy