Debic jednym z głównych sponsorów najbardziej prestiżowego kulinarnego konkursu świata

Restuaracje
Po dwuletniej przerwie do Polski powraca prestiżowy konkurs Bocus d’or. W Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw odbędzie się finał eliminacji krajowych. Przed międzynarodowym jury oraz publicznością wystąpią czterej szefowie kuchni, którzy przy wsparciu swoich pomocników przygotują dania. Jednym z głównym sponsorów konkursu jest Debic.

Zadaniem Szefów Kuchni będzie przygotowanie dania mięsnego, skomponowanego na bazie łopatki wieprzowej z kością, móżdżku wieprzowego, mąki gryczanej i polskiego jabłka oraz dania z jesiotra w akompaniamencie ziemniaka i lubczyku. Oba dania muszą zawierać 50% warzyw, roślin lub ziół. Dodatkowo kucharze mogą wykorzystać trzy dowolne dodatki według uznania. Całkowicie zabronione jest używanie gotowych półproduktów.

POLECAMY

­– Zdecydowaliśmy się na sponsoring konkursu Bocus d’or, ponieważ n...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy