Warsztaty rozpoczęły się cyklem prezentacji mającym przybliżyć zgromadzonym firmę FrieslandCampina oraz szeroki wachlarz produktów flagowej marki dla profesjonalistów – Debic – wśród których znajdują się śmietanki, masła oraz bazy do deserów. Po części teoretycznej nastąpiła praktyczna. Z wykorzystaniem nowoczesnego wyposażenia Międzynarodowej Szkoły Kulinarnej Ashanti w Łodzi Bruno Van Vaerenbergh zaprezentował na żywo właściwości wybranych produktów Debic i pokazał, jak wykorzystać ich zalety w usprawnieniu codziennej pracy. Asystował mu Michał Doroszkiewicz, właściciel doradczej firmy w dziedzinie cukiernictwa Pastry Lab, Mistrz Świata i Polski Młodych Cukierników, zdobywca III miejsca w Lodowym Pucharze Świat Rimini w 2014 r, Coppa del Mondo della Galateria w 2016 r.
POLECAMY
– Debicowi udała się trudna sztuka zebrania grona cukierników w jednym miejscu o jednej porze, co rzadko jest możliwe ze względu na nasze obowiązki. Pokaz Bruna Van Vaerenbergh pokazał nowe globalne trendy i technologie, które obecnie są na topie, co dla nas stało się asumptem do zainspirowania się tymi technikami i zaadaptowania ich w ramach własnego autorskiego stylu. Mam nadzieję, że produkty, na których pracowaliśmy, będą stawały się jeszcze bardziej rozpoznawalne, nie tylko w sektorze HoReCa, ale też na skalę ca...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!