SKŁADNIKI
POLECAMY
Domowa Ricotta
- 4 litry serwatki
- 1 litr świeżego pasteryzowanego mleka
- 40 ml octu jabłkowego BIO
- szczypta kwasku cytrynowego
- szczypta soli
Sos z rukwi wodnej
- 100 ml białego wytrawnego wina
- 2 cebule szalotki
- łyżka masła
- 150 ml śmietanki 34%
- 2-3 doniczki rukwi wodnej
- szczypta soli i cukru
Warzywa / owoce
- pomidory – różne odmiany i kolory
- świeża, dojrzała figa
- mikro zioła do dekoracji
Puder z malin
- maliny liofilizowane 30 g
Puder z pumpernikla
- chleb pumpernikiel
- 30 g cebuli prażonej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Domowa Ricotta
Do szerokiego rondla wlewamy ser...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!