Dorada

Restuaracje
Patryk Kotarba zdradził nam przepis na grillowaną doradę z owocami. Gotujcie i rozkoszujcie się smakiem!

SKŁADNIKI:

POLECAMY

  • 4 świeże dorady (najlepiej nie patroszone)
  • świeże zioła (bazylia, natka pietruszki, rukiew wodna)
  • 1 szt. cytryny
  • 1 szt. pomarańczy
  • 1 szt. dojrzałego mango
  • 1 szt. grejpfruta czerwonego
  • 200 g bobu
  • sól morska lub himalajska 
  • świeżo mielony pieprz 
  • ruba

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Doradę dokładnie patroszymy i oczyszczamy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz wkładamy do środka świeże zioła i cytrynę. Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu. Możemy użyć pergaminu dla pewności zachowan...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy