POLECAMY
Jak twierdzą ci, którzy byli spirytus movens tego święta twórcy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego "Doceń polskie" data nie jest przypadkowa, pod koniec sierpnia stragany i sklepowe półki są pełne polskich świeżych warzyw i owoców, a rolnicy świętują dożynki i cieszą się zbiorami. Celem dnia polskiej żywności jest przypomnienie, jak ciekawa i bogata jest oferta rodzimych producentów żywności. Idea piękna, ale by mogła trafić do świadomości musi być promowana i skierowana do ludu. Co więcej mimo tego, że od lat bez święta zajmuje się promowanie polskiej żywności to nie trafiło do mnie, że jest taka data 25 sierpnia. Czyli promocja leży. A szkoda, bo trend na polską kuchnię wśród szefów kuchni jest niezwykle silny. Jest on wynikiem nacisku konsumentów, a wielu fachowców twierdzi, że rok 2016 i 2017 będą lat...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!