Exotic Yellow

Restuaracje
Exotic Yellow, czyli przepis na pyszny deser autorstwa Michała Doroszkiewicza, właściciela doradczej firmy w dziedzinie cukiernictwa Pastry Lab.

SKŁADNIKI

POLECAMY

Kruszonka migdałowa

  • 50 g cukier trzcinowy
  • 50 g masło
  • 50 g mączka migdałowa
  • 50 g mąka T500
  • 1 g sól

Cremaux exotic

  • 5 g żelatyna w listkach 200 bloom
  • 150 g śmietanka 35%
  • 100 g puree marakuja
  • 100 g sok z limonki
  • 100 g puree mango
  • 50 g sok yuzu
  • 100 g żółtka
  • 500 g czekolada biała 34%
  • 25 g masło kakaowe

Pianka marakuja

  • 250 g puree marakuja
  • 100 g cukier kryształ
  • 1 ½  szt. żelatyna w listkach 200 bloom

Konfitura z cytrusów

  • 3 szt. pomarańcza
  • 1 szt. cytryna
  • ...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy