Festiwal Kuchni Dworskiej (Zamek Dubiecko, 12 marca 2016 r.)

Restuaracje
12 marca br. w Zamku Dubiecko będzie miał miejsce II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej. W trakcie Festiwalu odbędzie się konkurs kulinarny dla profesjonalnych kucharzy, stanowiący część eliminacji do Kulinarnego Pucharu Polski 2016. "Biznes Restauracje & Catering" objęły konkurs patronatem medialnym.

Tematem konkursu kulinarnego dla profesjonalistów będzie Kuchnia dworska z hstorią w tle "Wielkie łowy". Dwuosobowe zespoły wykonają dwa dania - przystawkę oraz danie główne. Każda drużyna będzie zobowiązana zastosować w swojej potrawie narogi (wątrobę) w przystawce oraz schab z dzika w daniu głównym. A także pr...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy