Food Waste to temat 3. edycji Spotkania z SelfCookingCenter w Zamku Topacz

Restuaracje
Już po raz trzeci do Zamku Topacz pod Wrocławiem zawitają obiecujący kucharze z całej Polski, aby zawalczyć o zwycięstwo w konkursie dla młodych kulinarnych talentów. Zadaniem dwuosobowych zespołów będzie przygotowanie autorskich potraw wpisujących się w temat przewodni tegorocznej edycji konkursu – FOOD WASTE, czyli niemarnowanie żywności.

Spotkanie z SelfCookingCenter to cykliczne wydarzenie współorganizowane z marką Rational – producentem inteligentnych pieców konwekcyjno-parowych. Celem konkursu jest wyłonienie najzdolniejszych kucharzy, którzy nie ukończyli jeszcze 27 roku życia. Podobnie jak w poprzednich edycjach, o wygranej zadecyduje oryginalność pomysłu, bezbłędne wykonanie potrawy i nawiązanie do tematu przewodniego konkursu. Choć zgłoszenia można nadsyłać już teraz, finał konkursu odbędzie się 17 października 2019 roku w Zamku Topacz.

POLECAMY

Motyw tegorocznej edycji spotkania z SelfCookingCenter to kolejne wyzwanie dla kreatywności młodych kucharzy i kucharek. Wymyślona i przyrządzona przez nich potrawa musi nie tylko spełniać wysokie wymagania estetyczne i smakowe międzynarodowego jury, ale także nawiązywać do jednego z najbardziej pal...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy