Gastronomiczna prowokacja na Pomorzu. O co w tym wszystkim chodzi?

Restuaracje
Warsztaty, eksperymenty, gry i konsultacje na żywo, interaktywna strefa partnerów i biznes party – nowa formuła MADE FOR Restaurant już za dwa miesiące zawita do Trójmiasta. Uczestnicy pomorskiej edycji poznają także kulisy zarządzania wizerunkiem restauracji El Celler de Can Roca w Gironie - trzykrotnie uznanej za najlepszą na świecie. Esther Massats, PR Manager hiszpańskiego konceptu, przyjedzie do Polski na zaproszenie MADE FOR Restaurant oraz partnera strategicznego – Miasta Gdynia.

Konferencja w Gdyni odbędzie się 21 października, inaugurując tym samym zupełnie nową formułę MADE FOR Restaurant – największego wydarzenia dla branży gastronomicznej, które odbywa się w głównych polskich miastach. To będzie 12. edycja w Polsce, a 3. w Trójmieście. Za każdym razem organizatorzy pragną zaskakiwać. W tym roku szczególnego znaczenia nabiera hasło przewodnie konferencji: „Innowacje w gastronomii – biznes czy prowokacja?”, które odzwierciedla nie tylko tematykę, ale i nowy scenariusz wydarzenia.

POLECAMY

Na czym będzie polegać nowa formuła wydarzenia?

Siłą wydarzenia będą wyjątkowi i bardzo różnorodni eksperci – przedsiębiorcy lokalni, praktycy z ogólnopolskich biznesów, specjaliści od badania smaku oraz gość z czołówki światowej gastronomii.

Agnieszka Małkiewicz, organizator wydarzenia i prezes FOR Solutions opowiada
o szczegółach:

W tym roku gościliśmy już w Krakowie Anę Roš – najlepszą szefową kuchni świata według The World’s 50 Best Restaurants. We Wrocławiu była z nami Isabella Poti z gwiazdkowej restauracji Bros’. W Gdyni o budowaniu wizerunku El Celler de Can Roca, trzykrotnie uznanej za najlepszą restaurację świata (w latach 2013-2015) w rankingu The World’s 50 Best Restaurants, opowie Esther Massats, odpowiedzialna za PR i marketing lokalu. Poza gościem specjalnym, w wydarzeniu wezmą udział znani i cenieni eksperci zarówno z Pomorza, jak i z całej Polski, m.in. John Gabrovic ze Stacji Food Hall, Gaweł Czajka z Całego Gawła, John Borrell z Kania Lodge, Krzysztof Kaliciński z Akademii Leona Koźmińskiego (wcześniej Green Caffè Nero) oraz Cristian Gadau i Joanna Ślusarczyk z The Best Chef. A to dopiero początek świetnych nazwisk, których więcej odkrywamy na stronie wydarzenia.

Przed uczestnikami kipiące innowacyjnością temat...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy