POLECAMY
fot. M. Zakrzewski
W spotkaniu wzięło udział ponad 150 mistrzów kulinariów z województw dolnośląskiego, lubuskiego i wielkopolskiego. Zgodnie z misją Gault&Millau szefowie kuchni podczas Tour uczą się od siebie nawzajem, wymieniają się doświadczeniem, dyskutują o najnowszych trendach kulinarnych i mają okazję poznać regionalne produkty, wykorzystywane do przygotowania popisowych dań przez zwycięskich szefów kuchni.
Głównym punktem programu było wręczenie nagród w pięciu kategoriach:
- Szef Roku – Karol Sankowski, Restauracja Marina (Wrocław)
- Szef Jutra – Adam Adamczak, Restauracja Oskoma (Poznań)
- Młody Talent – Dawid Szkudlarek, Folwark Folińscy (Wysoka, woj. Lubuskie)
- Kobieta Szef – Monika Szewczuk, Restauracja Dobra Karma (Wrocław)
- Szef Kuchni Tradycyjnej – Tomasz Tomiuk, Afrodyta Spa & Wellness Resort (Ośno Lubuskie)
Wszyscy laureaci (bio na o...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!