[Gault&Millau Tour 2017] Najlepsi szefowie kuchni w Polsce Zachodniej wybrani!

Restuaracje
Podczas drugiego Gault&Millau Tour 2017, który odbył się 26 czerwca w restauracji Concordia Taste w Poznaniu, przyznano pięć nagród dla najlepszych szefów kuchni z Dolnego Śląska, Wielkopolski i Ziemi Lubuskiej. Każdą z restauracji, w której szefują, warto odwiedzić podczas wakacyjnych wojaży.

POLECAMY

fot. M. Zakrzewski

W spotkaniu wzięło udział ponad 150 mistrzów kulinariów z województw dolnośląskiego, lubuskiego i wielkopolskiego. Zgodnie z misją Gault&Millau szefowie kuchni podczas Tour uczą się od siebie nawzajem, wymieniają się doświadczeniem, dyskutują o najnowszych trendach kulinarnych i mają okazję poznać regionalne produkty, wykorzystywane do przygotowania popisowych dań przez zwycięskich szefów kuchni.

Głównym punktem programu było wręczenie nagród w pięciu kategoriach:

  • Szef Roku – Karol Sankowski, Restauracja Marina (Wrocław)
  • Szef JutraAdam Adamczak, Restauracja Oskoma (Poznań)
  • Młody TalentDawid Szkudlarek, Folwark Folińscy (Wysoka, woj. Lubuskie)
  • Kobieta Szef – Monika Szewczuk, Restauracja Dobra Karma (Wrocław)
  • Szef Kuchni TradycyjnejTomasz Tomiuk, Afrodyta Spa & Wellness Resort (Ośno Lubuskie)

Wszyscy laureaci (bio na o...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy