Crème de la crème polskiej gastronomii 13 czerwca spotka się w Poznaniu. W pięknie odrestaurowanych wnętrzach DOM’u 88 zespół Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska organizuje drugie z cyklu spotkań regionalnych Gault&Millau Tour. W wydarzeniu weźmie udział ponad 100 szefów z województw wielkopolskiego, dolnośląskiego i ziemi Lubuskiej. To absolutni mistrzowie w swojej profesji.
POLECAMY
Regionalne spotkania są kolejnym z projektów realizowanych przez polski zespół Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Na potrzeby lokalnych wydarzeń kraj został podzielony na 4 regiony, w których odbędą się tegoroczne spotkania. Centralnymi miastami są Warszawa (Region Centrum-Lubelszczyzna), 13 czerwca-Poznań (Region Wielkopolska-Ziemia Lubuska, Dolny Śląsk), 5 września-Kraków (Region Małopolska-Podkarpacie-Bieszczady, Górny Śląsk) i 12 września-Gdańsk (Pomorze-Kujawy, Mazury-Warmia-Suwalszczyzna-Podlasie).
W każdym z czterech spotkań wezmą udział szefowie kuchni z poszczególnych regionów, reprezentujący restauracje, które znalazły się w drugiej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska oraz Ci, którzy znaleźli się w tym roku pod lupą inspektorów Gault&Millau Polska. Samo zaproszenie jest już dla szefów kuchni dowodem uznania.
Spotkania Gault&Millau Tour są dla szefów kuchni forum wymiany doświadczeń, źródłem kulinarnych inspiracji, płaszczyzną kontaktów z partnerami biznesowymi.
Najlepszym w danym regionie szefom kuchni zostaną przyznane nagrody w pięciu kategoriach:
- Szef Roku
- Szef Jutra
- Młody Talent
- Kobieta Szef
- Kuchnia Tradycyjna
Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska, podobnie jak w ubiegłym roku, zaprosił do współpracy 10 najlepszych marek, którym ufa. Są to:
- Nespresso - które swoimi znakomitymi kawami budzi wszys...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!