POLECAMY
Crème de la crème polskiej gastronomii 6 czerwca spotka się w Warszawie. W przepięknym otoczeniu Łazienek Królewskich w restauracji Belvedere zespół Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska zainauguruje cykl tegorocznych spotkań regionalnych Gault&Millau Tour. W wydarzeniu weźmie udział prawie 150 szefów z województw mazowieckiego, łódzkiego i Lubelszczyzny. Są to absolutni mistrzowie w swojej profesji.
Regionalne spotkania są kolejnym z projektów realizowanych przez polski zespoł Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Na potrzeby lokalnych wydarzeń kraj został podzielony na 4 regiony, w których odbędą się tegoroczne spotkania. Centralnymi miastami będą 6 czerwca-Warszawa (Region Centrum-Lubelszczyzna), 13 czerwca-Poznań (Region Wielkopolska-Ziemia Lubuska, Dolny Śląsk), 5 września-Kraków (Region Małopolska-Podkarpacie-Bieszczady, Górny Śląsk) i 12 września-Gdańsk (Pomorze-Kujawy, Mazury-Warmia-Suwalszczyzna-Podlasie).
W każdym z czterech spotkań wezmą udział szefowie kuchni z poszczególnych regionów, reprezentujący restauracje, które znalazły się w drugiej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska oraz Ci, którzy znaleźli się w tym roku pod lupą inspektorów Gault&Millau Polska. Samo zaproszenie jest już dla szefów kuchni dowodem uznania.
Spotkania Gault&Millau Tour są dla szefów kuchni forum wymiany doświadczeń, źródłem kulinarnych inspiracji, płaszczyzną kontaktów z partnerami biznesowymi.
Najlepszym w danym regionie szefom kuchni zostaną przyznane nagrody w pięciu kategoriach:
- Szef Roku
- Szef Jutra
- Młody Talent
- Kobieta Szef
- Kuchnia Tradycyjna
Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska, podobnie jak w ubiegłym roku, zaprosił do współpracy 10 najlepszych marek, którym ufa. Są to:
- Nespresso, które swoimi znakomitym...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!