GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA

Sezonowość i tradycja

Restuaracje

// JAK MÓWI STARE POLSKIE PRZYSŁOWIE: „NA ŚWIĘTEGO MARCINA NAJLEPSZA GĘSINA”. SKĄD WZIĘŁO SIĘ PRZYSŁOWIE ORAZ ZWYCZAJ JEDZENIA GĘSINY WŁAŚNIE W DNIU ŚW. MARCINA? JUŻ OD WIEKÓW PODAJE SIĘ JĄ NA STOŁACH, BY PO RAZ OSTATNI PRZED ADWENTEM SPOŻYĆ PEŁNOWARTOŚCIOWY MIĘSNY POSIŁEK. //

Sezonowość oraz tradycja są fundamentem naszej kuchni, jednakże idąc z duchem czasu oraz podążając za trendami chcielibyśmy zaprosić Państwa na: pierogi z szarpaną gęsią, gęsim żółtkiem, szparagiem morskim oraz wędzoną śmietaną, krem porowy z kiszonymi jabłkami, gęsie skwarki oraz ziołowy chlorofil, confitowana noga gęsi w ziołowej panierce i ravioli z gęsimi żołądkami oraz purée z czerwonej kapusty. Zwieńczeni...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy