Gołąbki z komosą ryżową i warzywami/boczniaki/sos z pieczonych warzyw z zielonym pieprzem (4 porcje)

Restuaracje
Prezentujemy przepis autorstwa Patryka Kotarby, szefa kuchni Grupy Scandale.

SKŁADNIKI

POLECAMY

Gołąbki i warzywa

  • Kapusta biała – 8 ładnych liści
  • Komosa ryżowa – 400 g
  • Kolorowa marchew (3 kolory) – 600 g
  • Natka pietruszki – 1 pęczek
  • Bulion warzywny – 2 l
  • Boczniaki – 200 g
  • Cukinia – 150 g
  • Cebula – 100 g
  • Sól, czosnek, pieprz

Sos z pieczonych warzyw z zielonym pieprzem

  • Bakłażan – 100 g
  • Marchew – 100 g
  • Cebula czerwona – 200 g
  • Pietruszka korzeń – 80 g
  • Seler – 50 g
  • Por – 50 g
  • Czerwone wino – 200 ml
  • Czosnek –3 ząbki
  • Gałązka rozmarynu
  • Zielony pieprz – 50 g
  • Woda – 200 ml
  • Sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Gołąbki i warzywa

Ugotować komosę ryżową w proporcji wody i kaszy 2:1. Marchew i cukinię pokroić...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy