Gościnność, czyli sztuka dobrej obsługi w gastronomii

Restuaracje
22 czerwca 2020 odbędzie się premiera książki „Gościnność od kuchni”. Do autorów pierwszej części „Gościnności” Patrycji Siwiec i Adama Pawłowskiego dołączył znany szef kuchni.

Autorzy entuzjastycznie przyjętej przez branżę gastronomiczną „Gościnności” tym razem zaglądają na zaplecze restauracji. Porządkują procesy, zbierają dobre praktyki, porady i historie z życia wzięte.

POLECAMY

– Po ciepłym przyjęciu pierwszej części „Gościnności” usłyszeliśmy wiele wspierających komentarzy o tym, że książka jest potrzebnym narzędziem ułatwiającym pracę w gastronomii – mówił Adam Pawłowski. – Pewnego dnia jeden z szefów kuchni zwrócił nam uwagę, że jego zachwyt nad książką przyćmiewał brak omówienia zagadnień kuchennych związanych z funkcjonowaniem restauracji.

– Argumentował, że na restauracyjny organizm składają się zarówno sala, jak i kuchnia. Pomyśleliśmy, że nie da się każdego zadowolić, ale z drugiej strony w naszych głowach zaczęła kiełkować myśl, że „Gościnność” zasługuje na kontynuację – wyjaśniała Patrycja Siwiec. – Tym szefem był Adam Chrząstowski. Zdecydowaliśmy się połączyć nasze kompetencje i rozszerzyć zagadnienia zawarte w pierwszej części książki o te związane z organizacją kuchni. Adam Chrząstowski wsparł nas wiedzą merytoryczną i ponadtrzydziestoletnim doświadczeniem. „Gościnność od kuchni” to wynik ponaddwuletnich starań całej naszej trójki.

„Gościnność od kuchni” jest niezastąpioną pomocą dla każdego szefa kuchni, kucharza, restauratora czy kierownika lokalu w tworzeniu przepisu na długofalowy sukces w biznesie restauracyjnym. Po lekturze rodzi się przestrzeń na nowe pomysły, innowacje i świadome decyzje dotyczące tego, co chcemy dać światu dzięki swojemu gotowaniu, swojej obsłudze czy swojemu lokalowi. 

Co zawiera książka?

Ponad 350 stron konkretnej, sprawdzonej wiedzy.

Kilkadziesiąt łatwych do zastosowania porad.

Trendy, jak będzie wyglądać świadoma gastronomia przyszłości?

Instrukcje, jak stworzyć krok po kroku koncept gastronomiczny.

Historie z życia (restauracyjnego) wzięte.

Dodatek praktyczny – do wykorzystania w twoim lokalu.

11 wywiadów ze specjalistami i mentorami polskiej i światowej gastronomii:

Eleną Arzak (szefowa kuchni)

Agatą Wojdą (szefowa kuchni)

Małgorzatą Jarmoc-Hecht (konsultant i trener biznesu)

T...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy