Gościnność, czyli sztuka dobrej obsługi w gastronomii

Restuaracje

// 22 CZERWCA 2020 R. ODBĘDZIE SIĘ PREMIERA KSIĄŻKI GOŚCINNOŚĆ OD KUCHNI. DO AUTORÓW PIERWSZEJ CZĘŚCI GOŚCINNOŚCI, PATRYCJI SIWIEC I ADAMA PAWŁOWSKIEGO, DOŁĄCZYŁ ZNANY SZEF KUCHNI. //

Autorzy entuzjastycznie przyjętej przez branżę gastronomiczną Gościnności tym razem zaglądają na zaplecze restauracji. Porządkują procesy, zbierają dobre praktyki, porady i historie z życia wzięte.

POLECAMY

– Po ciepłym przyjęciu pierwszej części Gościnności usłyszeliśmy wiele wspierających komentarzy o tym, że książka jest potrzebnym narzędziem ułatwiającym pracę w gastronomii. Pewnego dnia jeden z szefów kuchni zwrócił nam uwagę, że jego zachwyt nad książką przyćmiewał brak omówienia zagadnień kuchennych związanych z funkcjonowaniem restauracji – mówi Adam Pawłowski.

– Argumentował, że na restauracyjny organizm składają się zarówno sala, jak i kuchnia. Pomyśleliśmy, że nie da się każdego zadowolić, ale z drugiej strony w naszych głowach zaczęła kiełkować myśl, że Gościnność zasługuje na kontynuację. Tym szefem był Adam Chrząstowski. Zdecydowaliśmy się połączyć nasze kompetencje i rozszerzyć zagadnienia zawarte w pierwszej części książki o te związane z organizacją kuchni. Adam Chrząstowski wsparł nas wiedz...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy