SKŁADNIKI:
POLECAMY
Okoń morski
- 1 kg okonia morskiego
- płatki soli
Zielone szparagi
- pęczek zielonych szparagów
- 100 g masła
- sól, pieprz, cukier, sok z cytryny do przyprawienia
Ziemniak confit
- 500 g ziemniaków ratte
- 1 l tłuszczu gęsi
- główka czosnku
- kilka gałązek tymianku i rozmarynu kilka
- sól, pieprz i cukier do przyprawienia
Beurre blanc pomidorowy
- 100 g szalotki
- 100 ml octu winnego białego
- 120 g masła
- 0,1 kg concasse z pomidorów
- 30 g cienkiego, siekanego szczypiorku
- sól, pieprz i cukier do przyprawienia
Fenkuł grillowany
- 2 sztuki fenkułu
- 150 ml soku z fenkułu
- 100 ml oliwy
- sól, pieprz, cukier i sok z cytryny do przyprawienia
Dodatki
- bis...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!