Gruszka (10 porcji)

Restuaracje
Przepis przygotował Jakub Ćwikliński, szef cukierni w Garden City znajdującej się na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Fot. FOTOBUENO

SKŁADNIKI

POLECAMY

Insert z gruszki i yuzu

  • 500g Świeża gruszka Williams pokrojona w kostkę
  • 65g cukier brązowy
  • 100g puree z gruszki
  • 20g miód akacjowy
  • 30g puree z yuzu
  • 10g pektyna NH

Mus mascarpone

  • 320 g śmietany 34%
  • 15g cukier inwertowany
  • 120g czekolada biała 33%
  • 6g żelatyna w listkach
  • 150 g mascarpone
  • 175g śmietany do ubicia

Crumble cynamonowy na cukrze muscovado

  • 100g masło
  • 75g muscovado
  • 100g mąka pszenna
  • 120g mąka migdałowa
  • Szczypta cynamonu
  • Szczypta soli

Sos miód-cytryna

  • 80g śmietany 34%
  • 140g miodu
  • 1 cytryna

Genache ubijany z blanszowanej bazylii

  • 250g śmietany 34%
  • 24g syropu glukozowego
  • 120g czekolady białej 33%
  • 10g masło kakaowe
  • 1 listek żel...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy