Grzegorz Bucki i Adriana Wójcikowska w finale Kulinarnego Pucharu Polski 2018

Restuaracje
W sobotę, 2 czerwca, odbył się piąty z konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś". Organizatorem tego wydarzenia jest szef kuchni w Hotelu Lord w Warszawie - Stefan Birek.

Tegoroczna, 10. jubileuszowa edycja konkursu miała miejsce na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk. W ramach rywalizacji drużyny przygotowywały przystawkę, której składnikiem obowiązkowym był filet z miętusa i jogurt naturalny oraz danie główne, w którym należało wykorzystać przede wszystkim udziec z sarny i borowiki.

POLECAM...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy