II Konkurs Kulinarny Impreza Integracyjna Mięso Na Karnawał (Nie)Dzika Kuchnia

Restuaracje
14 stycznia w poznańskiej restauracji Lizawka odbędzie się wyjątkowe spotkanie towarzysko-konkursowe branży gastronomicznej (Nie)Dzika Kuchnia. Tematem całego dnia będzie dziczyzna. Odbędzie się konkurs w systemie black box dla zaproszonych szefów kuchni, będzie także wspólne gotowanie bigosu oraz dzielenie się pieczonym dzikiem. Jednym słowem, smacznie, w dobrej atmosferze i (nie)dziko. To druga edycja konkursu Mięso na karnawał.

Konkurs kulinarny jako głównym punktem spotkania. Tym razem organizatorzy zaprosili szefów kuchni, a nie wyłaniali ich w drodze wcześniejszych eliminacji. Zaproszenia do gotowania konkursie otrzymali:

POLECAMY

  • Marcin Deckert, szef kuchni Apartamenty Restauracja Za Murem;
  • Waldemar Kaniewski nominacja do Szefa Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau Polska 2019, Restauracja Grodzka 12 w Lesznie;
  • Marek Szuba szef kuchni restauracji IL Padrino w Poznaniu, laureat konkursów organizowanych przez Poznańską Spiżarnię Biesiadników;
  • Roman Serdiuk, szef kuchni Lavenda café & lunch, uczestnik konkursów eliminacji do Kulinarny Puchar Polski m.in. Wielkopolski Kucharz Roku – Konkurs im. Rafała Jelewskiego;
  • Michał Fabiszewski MasterChef, finalista MasterChef 2016;
  • Kajetan Buszewicz – Król Gęsiny 2019, szef kuchni DOMU Kitchen & Friends.

Uczestnicy konkursu po wylosowaniu elementu z dziczyzny, będą mieli 5 minut na dokonanie „zakupów” w ukrytym sklepie. Będzie to swoiste polowanie. Partnerem szefa kuchni w konkursie przy gotowaniu będzie osoba wybrana z grona gości, pod warunkiem, że nie będzie to kucharz. Na przygotowanie dania i wydanie, ekipa będzie miała 2 godziny.

W jury konkursu zasiądą partnerz...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy