Konkurs kulinarny jako głównym punktem spotkania. Tym razem organizatorzy zaprosili szefów kuchni, a nie wyłaniali ich w drodze wcześniejszych eliminacji. Zaproszenia do gotowania konkursie otrzymali:
POLECAMY
- Marcin Deckert, szef kuchni Apartamenty Restauracja Za Murem;
- Waldemar Kaniewski nominacja do Szefa Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau Polska 2019, Restauracja Grodzka 12 w Lesznie;
- Marek Szuba szef kuchni restauracji IL Padrino w Poznaniu, laureat konkursów organizowanych przez Poznańską Spiżarnię Biesiadników;
- Roman Serdiuk, szef kuchni Lavenda café & lunch, uczestnik konkursów eliminacji do Kulinarny Puchar Polski m.in. Wielkopolski Kucharz Roku – Konkurs im. Rafała Jelewskiego;
- Michał Fabiszewski MasterChef, finalista MasterChef 2016;
- Kajetan Buszewicz – Król Gęsiny 2019, szef kuchni DOMU Kitchen & Friends.
Uczestnicy konkursu po wylosowaniu elementu z dziczyzny, będą mieli 5 minut na dokonanie „zakupów” w ukrytym sklepie. Będzie to swoiste polowanie. Partnerem szefa kuchni w konkursie przy gotowaniu będzie osoba wybrana z grona gości, pod warunkiem, że nie będzie to kucharz. Na przygotowanie dania i wydanie, ekipa będzie miała 2 godziny.
W jury konkursu zasiądą partnerz...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!