Inteligentne systemy gotowania w profesjonalnych kuchniach. Aby zrównoważone zarządzanie było skuteczne

Restuaracje
Zrównoważony rozwój nabiera coraz większego znaczenia również w gastronomii - w końcu dla wielu gości odpowiedzialne wykorzystanie zasobów stanowi kryterium, według którego wybierają lokalizację i jedzenie. I nie zapominajmy: restauracje, firmy cateringowe i hotele mogą zaoszczędzić dużo pieniędzy, działając w sposób zrównoważony.

Aby wzmocnić branżę gastronomiczną również pod względem zrównoważonego rozwoju, Rational opracował dwa nowe systemy gotowania: iCombi Pro, piec konwekcyjno-parowy oraz iVario, który pracuje z ciepłem kontaktowym. Dzięki inteligentnym funkcjom, a także innowacyjnej technologii, oba urządzenia w widoczny sposób oszczędzają zasoby, zwiększają wydajność w kuchni, a tym samym produkują w sposób zrównoważony.

POLECAMY

- Dla Rational oczywiste jest, aby działać w sposób zrównoważony i wspierać w tym swoich klientów - mówi Anna Pycińska, Dyrektor Marketingu RATIONAL w Polsce. Podstawą są systemy gotowania, które wyróżniają się stale rosnącą wydajności połączoną z coraz mniejszym zużyciem zasobów. W liczbach: dzięki nowemu iCombi Pro 20-2 / 1 można przygotować do 50% więcej kawałków łososia i do 50% więcej mrożonych kawałków ziemniaków w jednym załadunku w porównaniu z poprzednim modelem. W przypadku frytek ilość może nawet się podwoić. Fakt, że iCombi Pro otrzymał międzynarodową nagrodę EnergyStar pokazuje, że jest również energooszczędny. 

- Nasze piece konwekcyjno-parowe są nagradzane za zarządzanie energią od czasu wprowadzenia odpowiedniej kategorii w 2011 r. W przypadku tego znaku wartości są określane przez niezależne laboratorium zarejestrowane w Agencji Ochrony Środowiska (EPA) zgodnie z Normą ASTM (Amerykańskie Towarzystwo Badań i Materiałów). Wyniki zostały potwierdzone w praktycznym projekcie U...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy