W restauracji Zoni pojawiło się nowe sezonowe menu będące kolejną odsłoną kuchni Michała Gniadka. Zgodnie z jego filozofią wszystkie dania główne i dodatki zostały stworzone tak, by można je było ze sobą dowolnie zestawiać. Goście zyskują w ten sposób swobodę wyboru, przy jednoczesnej pewności, że wykreowane przez nich zestawy będą stanowiły idealne kompozycje smakowe. Okoń morski tworzy więc kompletną całość z fasolką szparagową z masłem orzechowym i chili. Gdy dobierzemy do niego rapini – wydobędziemy jego bardziej cytrusowe aromaty.
POLECAMY
Z kolei polik wołowy z krewetkami w emulsji z bisque, czyli wywaru ze skorupiaków, idealne komponuje się z delikatnym kalafiorem z palonym masłem i migdałami. Swoje drugie oblicze pokaże w zestawieniu z karczochem ze szczypiorkowym pesto z orzechami włoskimi. Zaś perliczka z topinamburem i sosem z wędzonych śliwek może zostać dopełniona borowikiem stepowym z ziołami lub ziemniakami z vinegretem z pieczonego czosnku oraz tartym parmezanem.
Miłośnicy azjatyckich smaków na pewno docenią podawany w Zoni bulion ori...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!