Liczba funkcjonujących restauracji w Polsce jest imponująca. Szacuje się, że obecnie na rynku jest ich ok. 17 tys., kolejne 50 tys. to lokale gastronomiczne innego typu. Znaczący ich procent upadnie jednak w przeciągu najbliższego roku. Dlaczego? Powodów jest wiele i nie sposób tu wszystkich wymienić. Czy można się przed tym ustrzec? Oczywiście! Szczególnie, jeśli nasze działania oprzemy na solidnych biznesowych podstawach, a do ich realizacji przystąpimy w sposób wywarzony i konsekwentny.
POLECAMY
fot. Fotolia
Zanim nasza restauracja stanie się faktem i zacznie gościć w swych progach głodnych kulinarnych doznań gości, musimy dobrze zaplanować naszą inwestycję, uwzględniając kilka...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!