"Kolacja na 4 ręce" w restauracji Cucina (relacja)

Restuaracje
Cóż to był za wieczór! W ubiegły piątek w poznańskiej restauracji Cucina czterech doskonałych szefów kuchni zaserwowało, przeszło 130 gościom, dania, od których można było poczuć zawrót głowy. I my tam byliśmy.

4 szefów kuchni, wbrew nazwie 8 rąk, nie cztery, wyborne menu i doskonała atmosfera - słowem udany wieczór w poznańskiej Cucinie. "Kolacja na 4 ręce" to cykl kolacji przygotowywanych przez wybitnych artystów sztuki kulinarnej. Tym razem dla gości restauracji Cucina potrawy przygotowywali: Ernest Jagodziński (szef kuchni tejże restauracji), Piotr Chylarecki (szef w DESEO Patisserie & Chocolaterie), Martin Gimenez (szef kuchni restauracji Salto i Ceviche Bar w Warszawie) oraz Tomasz Purol (szef kuchni w Blow Up Hall 5050).

POLECAMY

fot. Ewa Karczewska

Misternie skonstruowane menu, w skład którego weszło w sumie 10 dań, jeden sorbet, deser, petit four, szampan, trzy wina białe, trzy czerwone oraz digestif, ob...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy