Organizatorzy europejskiej rozgrywki zostali zmuszeni do przesunięcia terminu tego prestiżowego konkursu. Mamy nadzieję, że nowa data 15-16 października 2020 jest ostateczna a nasz kandydat Jakub Kasprzak wspierany przez Patryka Paczkowskiego (commis) będzie mógł zaprezentować się na arenie międzynarodowej w Tallinie.
POLECAMY
Dla Jakuba to kolejny wielki krok do spełnienie zawodowego marzenia. Kilka lat temu szkolił się w Instytucie Paula Bocuse w Lyonie a dzisiaj pod okiem mentorów trenuje by jak najlepiej wypaść w Estonii. Jesteśmy przekonani, że nasz dream team zrobi co w jego mocy by znaleźć się w wymarzonej dziesiątce, która da mu awans do Wielkiego Finału w Lyonie.
W przygotowaniach naszego kandydata bierze udział cały sztab ludzi, zaś w Team Poland znajdują się: - Jakub Kasprzak – candidate - Patryk Paczkowski – commis - Adam Chrząstowski – President /Jury member - Tomasz Purol – official coach - Dominik Brodziak – technical coach - Dorota Karwacka – promotion team manager
Poza ścisłym gronem, które pracuje z naszym kandydatem i jego pomocnikiem, w tym roku Akademia Bocuse d’Or Poland zaprosiła wielu znakomitych szefów kuchni, wybitne autorytety w branży gastronomicznej, którzy jako Chefs Patrons chętnie wspierają radą i doświadczeniem Jakuba podczas treningów.
Na tym etapie przygotowań dołączyli wyjątkowi szefowie, których nikomu nie trzeba przedstawiać, bo ich nazwiska mówią same za siebie, a mianowicie: Kurt Scheller, Jerzy Pasikowski oraz Bartosz Peter. Ogromna skarbnica nieocenionej wiedzy, ich świeże spojrzenie oraz różne punkty widzenia z pewnością dodały wiatru w żagle naszemu kandydatowi. Już dziś wiemy, że w następnych treningach wezmą udział...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!