High Tea
POLECAMY
High Tea to pochodzący z Anglii XIX-wieczny zwyczaj towarzyski związany ze spożywaniem herbaty i jedzenia późnym popołudniem przy "wysokim" stole, np. kuchennym. Słynne Afternoon Tea tym różniło się od High Tea, że gościom podawano herbatę i tzw. finger food po południu w salonie, na piętrowych talerzach ustawianych na "niskim" niewielkim stoliku. Takie podwieczorki polegały na delektowaniu się przygotowanymi przez gospodarzy herbatami, przekąskami, ciastkami oraz niemniej ważną... konwersacją.
Dilmah Real High Tea Challenge
Zainicjowany w 2007 roku, do dziś zorganizowany w 15 krajach na całym świecie konkurs Dilmah Real High Tea Challenge polega nie tyle na rekonstrukcji dawnych rytuałów, ile na pokazaniu, jak herbata „działa” tu i teraz. Triumfatorami poszczególnych edycji są zespoły szefów kuchni, sommelierów i barmanów uznanych za najlepszych, ale zarazem najodważniejszych interpretatorów klasycznej formuły High Tea. Innowacją najlepiej obrazującą współczesny charakter projektu jest wprowadz...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!