POLECAMY
W publikacji Tomasza Jakubiaka znajdziemy przepisy na dania charakterystyczne zarówno dla regionu Warmii i Mazur, jak również dla Śląska, czy Podkarpacia. Wszystkie potrawy przygotowane zostały z wykorzystaniem produktów lokalnych, tradycyjnych, jak i tych bardziej nowoczesnych. Każdy z rozdziałów autor poświęcił poszczególnym potrawom, mamy więc przepisy na zupy, przekąski, dania mięsne, rybne i wegetariańskie. Wybór jest tak ogromny, że z pewnością każdy miłośnik dobrego jedzenia znajdzie tu coś dla siebie.
Jakie dania serwuje nam autor? Udo z gęsi marynowane i gotowane w soku z czarnego bzu, Gołąbki z kaszą mazurską i szarpanym duszonym mięsem z lubczykiem, czy Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i kiszonym ogórkiem. Postępując zgodnie z przepisem, każdy domowy kucharz będzie w stanie wykonać dania zaproponowane przez Tomasza Jakubiaka. Autor zachęca do tworzenia potraw według tradycyjnych receptur i wprowadzanie do swojej kuchni produktów lokalnych. D...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!