Pandemia COVID-19 rysuje różne scenariusze dla każdej gałęzi gospodarki, również dla gastronomii, w tym konkursów kulinarnych. Z dziewięciu tych, które pozwalały zwycięzcy uzyskać nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2020, odbył się tylko jeden. Sześć z nich, zaplanowanych na okres marzec – sierpień, zostało już odwołane przez organizatorów, a losy dwóch pozostałych (Archimagirus na Zamku Gniew i Dworzyskowy Konkurs Kuchni Myśliwskiej w Szczawnie-Zdroju) rozegrają się w najbliższym czasie. Odwołane konkursy to jednak nie jedyny problem.
POLECAMY
- Musimy też spojrzeć w przyszłość i wziąć pod uwagę rzeczywistość w jakiej w najbliższych tygodniach, a nawet miesiącach będą funkcjonować restauratorzy i szefowie kuchni. Obostrzenia podyktowane przez rząd będą wymagały nowego spojrzenia na menu, nowej organizacji pracy, nowej aranżacji sal restauracyjnych i działań marketingowych budujących świadomość, że jedzenie w lokalach gastronomicznych jest przygotowywane i serwowane przy zachowaniu najwyższych standardów bezpieczeństwa. Niestety, nie obędzie się też bez zmian kadrowych. Nie ma wątpliwości, że priorytety na ten rok znacząco się zmieniły, a my mu...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!