"Kulinarny Talent 2017 by Robert Sowa" już niebawem!

Restuaracje
6 kwietnia, podczas 21. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2017 - najważniejszych i największych targów branży HoReCa, odbędzie się 9. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy "Kulinarny Talent".

POLECAMY

„Kulinarny Talent” Roberta Sowy  to prestiżowy konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród rozpoczynających życie zawodowe kucharzy do 23. roku życia. Jest to więc pokaz najnowszych trendów odkrywanych przez młodych adeptów sztuki kulinarnej, wzbogacony ich młodzieńczą fantazją, a zarazem odwagą w łączeniu smaków i różnych technik przygotowywania dań.

Zadaniem uczestników jest przygotowanie ciekawych, oryginalnych w smaku, a zarazem eleganckich i wykwintnych dań, które zachwycą jurorów.

„Kulinarny Talent” został okrzyknięty IMPREZĄ KULINARNĄ ROKU 2016 w VI edycji elitarnego przewodnika Poland 100 Best Restaurants.

W tegorocznej edycji wystąpi dwunastu finalistów, wyłonionych przez Roberta Sowę i firmę Prymat spośród ponad 70 kandydatów w preselekcjach zorganizowanych w szkołach gastronomicznych.

Do walki o miano „Kulinarnego Talentu 2017” staną (kolejność przypadkowa):

1/ Angelika Dąbrowicz

2/ Oliwia Janas

3/ Klaudia Kiełkowska

4/ Martyna Łukasik

5/ Daria Wesołowska

6/ Magdalena Wypych

7/ Franciszek Drzał

8/ Krzysztof Kowalewski

9/ Karol Procner

10/ Dominik Pyrka

11/ Maksymilian Smółka

12/ Michał Wątorek

Zgodnie z regulaminem konkursu, każdy z uczestników musi wykorzystać do przygotowania dania kilka obowiązkowych składników i produktów. Są to: filet ze skreia ze skórą, przyprawy firmy Prymat,...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy