POLECAMY
„Kulinarny Talent” Roberta Sowy to prestiżowy konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród rozpoczynających życie zawodowe kucharzy do 23. roku życia. Jest to więc pokaz najnowszych trendów odkrywanych przez młodych adeptów sztuki kulinarnej, wzbogacony ich młodzieńczą fantazją, a zarazem odwagą w łączeniu smaków i różnych technik przygotowywania dań.
Zadaniem uczestników jest przygotowanie ciekawych, oryginalnych w smaku, a zarazem eleganckich i wykwintnych dań, które zachwycą jurorów.
„Kulinarny Talent” został okrzyknięty IMPREZĄ KULINARNĄ ROKU 2016 w VI edycji elitarnego przewodnika Poland 100 Best Restaurants.
W tegorocznej edycji wystąpi dwunastu finalistów, wyłonionych przez Roberta Sowę i firmę Prymat spośród ponad 70 kandydatów w preselekcjach zorganizowanych w szkołach gastronomicznych.
Do walki o miano „Kulinarnego Talentu 2017” staną (kolejność przypadkowa):
1/ Angelika Dąbrowicz
2/ Oliwia Janas
3/ Klaudia Kiełkowska
4/ Martyna Łukasik
5/ Daria Wesołowska
6/ Magdalena Wypych
7/ Franciszek Drzał
8/ Krzysztof Kowalewski
9/ Karol Procner
10/ Dominik Pyrka
11/ Maksymilian Smółka
12/ Michał Wątorek
Zgodnie z regulaminem konkursu, każdy z uczestników musi wykorzystać do przygotowania dania kilka obowiązkowych składników i produktów. Są to: filet ze skreia ze skórą, przyprawy firmy Prymat,...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!