Liczy się... smak

Restuaracje
To oczywista oczywistość, jak ktoś kiedyś powiedział. To dlaczego o tym piszę? Zainspirował mnie wczoraj Sebastian Krauzowicz, szef kuchni Sfera by Sebastian Krauzowicz w Toruniu. Podczas pokazu Master Class Show na targach Polagra Food przypomniał tę złotą myśl.
W czasach, kiedy każdy z nas ma przy sobie telefon, uwiecznianie potraw zjadanych w restauracji jest normą. Jedni tylko na pamiątkę, inni by wrzucić na profil w social mediach, a inni by zaszkodzić szefowi kuchni czy restauracji. Proszę się nie oburzać, prowadząc od kilku lat profile w social mediach restauracji wiem co mówię.
Sebastian Krauzowicz stwierdził, że danie musi oczywiście wyglądać, dlatego tworząc myśli także o porcelanie. Stąd w jego restauracji zamawiane są ręcznie robione naczynia pod konkretne potrawy. Ale myśląc o daniu wychodzi od najważniejszego, czyli jak to będzie smakować. Podczas pokazu prosił by zrozumieć też jego tok...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy