POLECAMY
Już dzisiaj w kalendarzu mam zapisane wigilie firmowe, przyjaciół, więc śledzik, karpik i kapusta z grzybami tak spowszednieją, że będą jak pasztetowa. Wigilia ta prawdziwa staje się jednym z kolejnych spotkań, oczywiśćie najważniejszym, ale często jest panelem dyskusyjnym: "A wiesz, że ten karp na naszym firmowym spotkaniu był świetny i lepszy niż w zeszłym roku" itp, itd. Jak z tym walczę? Są dania, których nie gotuję przez cały rok i np. bigos jest dla wszystkich wyczekiwanym daniem, bo jest tylko raz w roku na Święta Bożego Narodzenia.
Podobnie było z biała kiełbasą. U nas w Wielkopolsce, często po białą stało się w kolejce w Wielką Sobotę. Była zawsze surowa, nigdy parzona. Kiedy przynosiło się ją do domu, w wielkim garnku p...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!