SKŁADNIKI
POLECAMY
Joconde – malina
- 100 g jajek
- 75 g mączki migdałowej
- 30 g cukru inwertowanego
- 25 g cukru kryształu
- 17 g mąki T500
- 15 g masła
- 60 g białka
- 12 g cukru kryształu (drobnego)
- 25 g grysu maliny (mrożonej)
Kruszonka malinowa
- 150 g mąki T 480
- 40 g malin liofilizowanych w proszku
- 85 g masła
- 75 g cukru kryształu
Agar biała brzoskwinia
- 150 g purée z białej brzoskwini
- 500 ml syropu cukrowego 1:1
- 1 g agaru
- 1/2 szt. żelatyny w listkach 180 bloom
Glazura
- 7 g żelatyny w listkach 200 bloom
- 60 ml wody
- 110 g cukru kryształu
- 110 ml syropu glukozowego
- 110 g czekolady Valrhona Opalys 33%
- 80 ml mleka skondensowanego słodzonego
- 45 g żelu neutralnego
Dodatki:
- sorbet malinowy
- świeże maliny
- świeże truskawki
- mikrokwiat...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!