Marcin Borowczyk Wielkopolskim Kucharzem Roku

Restuaracje
W piątek, 8 czerwca, odbyła się kolejna edycja konkursu im. Rafała Jelewskiego - Wielkopolski Kucharz Roku. Wydarzenie co roku jest pretekstem do prezentacji walorów kuchni Wielkopolski oraz talentu kucharzy tego regionu.

W tym roku o tytuł najlepszego Wielkopolskiego Kucharza Roku walczyło 12 kucharzy. W ramach zadania konkursowego mieli oni przygotować danie główne, bazując na wielkopolskiej wołowinie rostbef lub oko rozbratla (jeden element do wyboru), drożdżach oraz szparagach. Sędziowie najwyższe noty przyznali Marcinowi Borowczykowi z Blow Up Hall Poznań, który zajął I miejsce i otrzymał...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy