Mierzęciński karp wędzony/ placek ziemniaczany/ majonez smakowy/ kawior z jesiotra/ olej porowy (4 porcje)

Restuaracje
Przepis autorstwa Dawida Łagowskiego, szefa kuchni w Restauracji Destylarnia w Pałacu Mierzęcin Wellness&Wine Resort

SKŁADNIKI

POLECAMY

Karp wędzony

• karp 400 g

Solanka

• liść laurowy 1 g

• ziele angielskie 1 g

• cebula 10 g

• sól 30 g

• woda 1 l

Placki ziemniaczane

• ziemniaki 300 g

• jajko 2 szt.

• sól 2 g

• pieprz 2 g

• olej 100 ml

Majonezy smakowe

• olej porowy 100 ml

• olej z suszonych pomidorów 100 ml

• olej rzepakowy 100 ml

• żółtka 3 szt. (do każdego majonezu

jedno żółtko)

• ocet jabłkowy 20 ml

• sól 3 g

• pieprz 3 g

• 10 ml soku z buraka

• kawior 2 g

Dekoracja

• kwiaty czarnuszki

• ogórecznik

• botwina

• amarantus

• szczawik zaję...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy