SKŁADNIKI
POLECAMY
Mus czekoladowy
· 100 g śmietana ubita
· 100 g śmietana zagotowana
· 30 g mascarpone
· 12 g miód
· 30 g czekolada Caraibe 66%
· 15 g czekolada Bahibe 45%
· 4 g żelatyna
Glacage czekoladowy
· 22,5 g żelatyna
· 125 g woda
· 225 g cukier
· 225 g syrop glukozowy
· 225 g czekolada Caraibe 66%
· 160 g mleko skondensowane
· czarny barwnik
Czekoladowy financier
· 220 g czekolada Manjari 64%
· 275 g śmietana
· 100 g cukier puder
· 75 g mąka migdałowa
· 75 g mąka pszenna
· 8 g proszek do pieczenia
· 200 g białko jajka
· 110 g masło rozpuszczone
Galaretka truskawkowa
· 80 g puree z truskawki
· 20 g puree z maliny
· 15 g miód akacjowy
· 0,7 g agar
· 0,75 g skórka z limonki
Kruszonka migdałowa
· 60 g masło
· 40 g muskovado
· 50 g mąka migdałowa
· 50 g mąka pszenna
· 40 g czekolada Bahibe 46%
· 50 g pasta migdałowa
SPOSÓB WYKONANIA
Mus czekoladowy
Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. Następnie śmietanę i miód zagotować. Dodać żelatynę do śmietany. Wlać śmietanę do czekolady i wymi...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!