Najwyższa moc i wszechstronność - blender na miarę potrzeb Twojej restauracji

Restuaracje
Blendery to idealne urządzenie do siekania, mielenia i mieszania, prawda? Masz rację, ale nie tylko wtedy, gdy posiadasz urządzenie potrafiące spełnić Twoje oczekiwania i potrzeby! Jeśli masz odpowiedni typ blendera dla Twojego lokalu, możesz za jego pomocą przyrządzić i skomponować całe menu. Firma z rodowodem z Ohio od 1930 r. specjalizuje się w produkcji blenderów o wysokiej wydajności. To właśnie na początku lat 30. XX w założyciel firmy William G. "Papa" Barnard zdał sobie sprawę, że tego typu urządzenie umożliwia łatwe i szybkie przygotowanie różnorodnych i zdrowych dań.

POLECAMY

VITA - LIFE - ŻYCIE               

To nie przypadek, że nazwa firmy Vitamix brzmi tak zdrowo. Założyciel firmy William Grover Barnard, pionier przemysłu zdrowej żywności w Stanach Zjednoczonych, odkrył związek między wartościami odżywczymi produktów ze zdrowiem i dobrym samopoczuciem. Gdy w 1937 r. na rynku pojawił się pierwszy blender, dystrybutorzy nowoczesnych produktów kuchennych szybko zauważyli potencjał sprzedażowego urządzenia, a konstruktorzy skupili się na dalszym jego rozwoju. To dzięki blenderowi możliwe było łatwe i szybkie przygotowanie zdrowych dań.

- Zdrowe odżywianie jest w naszym DNA. To część naszej tożsamości. Przez blisko 95 lat Vitamix skupia swoje działania i tworzy ofertę, której celem jest poprawa jakości życia poprzez zdrowe odżywianie. Dostrzegamy szansę i potencjał sprzedażowy naszych produktów wśród naszych partnerów w branży gastronomicznej, którzy są coraz bardziej zainteresowani włączeniem do menu swoich lokali soków i blenderowanych potraw i którzy chcę, aby smaczne, pożywne i zdrowe rozwiązania stały się częścią ich menu - mówi Phil Tylka, Sales Director EMEA Vitamix. 

Dziś restauratorzy i profesjonaliści z branży gastronomicznej z całego świata polegają na doświadczeniu Vitamix jako niezawodnym producencie wysokiej jakości sprzętu. Oferowane urządzenia po dziś dzień cenione są za niezawodność i wszechstronność ich zastosowania.

Idąc z duchem czasu i podążając za oczekiwaniami branży HoReCa, by upraszczać i przyspieszać procesy i technologie, w 1969 r. Vitamix wprowadził na rynek model Vitamix 3600 - pierwszy blender, za pomocą którego możliwe było przygotowanie gorących zup, mieszanek lodów, zmielenie ziaren, a nawet zagniatanie ciasta chlebowego.

Trendy w gastronomii, a przede wszystkim wzrost popularności koktajli, soków z całych owoców czy napojów z dodatkiem kruszonego lodu, jak soki czy kawy frappe, wymusiły na restauratorach zakup funkcjonalnych urządzeń mieszających o wysokiej  wydajności,  które zagwarantują powtarzalność przygotowywanych napojów. Jednocześnie blendery i miksery coraz powszechniej stosowane są na zapleczach kuchennych przez kucharzy, którzy dla oszczędności czasu i sił rezygnują z ręcznego przygotowywania niektórych, czasochłonnych, receptur.

Oferta produktowa Vitamix obejmuje kilka maszyn różnego przeznaczenia i specyfikacji, dzięki czemu menedżerowie, restauratorzy, cukiernicy, barmani i bariści oraz eksperci kulinarni znajdą sprzęt idealnie dostosowany do swoich indywidualnych potrzeb. - Inwestując w nowy mikser, należy wziąć pod uwagę jego przewidywane zastosowanie Dobrze odpowiedzieć sobie na kilka pytań: jaki chcesz osiągnąć efekt w oczach klienta? Jakim dysponujesz budżetem? Jak bardzo zależy ci na cichości pracy urządzenia?  Czy ważna jest dla ciebie potencjalna możliwość niestandardowego programowania urządzeni...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy