Narodowa Reprezentacja Polski w Stuttgarcie

Restuaracje

Olimpiada IKA/Culinary Olimpics to najstarszy i największy międzynarodowy konkurs sztuki kulinarnej. Przyszłoroczna edycja będzie 25. odsłoną konkursu, po raz pierwszy będzie towarzyszyć międzynarodowym targom branży HoReCa Intergastra w Stuttgarcie. Podczas olimpiady w terminie od 14 do 19 lutego 2020 r. swoje umiejętności zaprezentuje ok. 2000 kucharzy i cukierników z ponad 60 krajów.

Wśród uczestników walczących o złote, srebrne i brązowe medale znalazły się dwie drużyny narodowe z Polski – seniorów i juniorów. W skład kadry narodowej pod patronatem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukiernii wchodzą:

POLECAMY

  • Kadra seniorów: Bartosz Peter (kapitan drużyny), Michał Świerad (pastry chef), Mariusz Roch, Marcin Gruszka, Dawid Grucel, Michał Kuduk,, Maciej Hippler, Adam Woźniak oraz Filip Cwojdziński.
  • Kadra juniorów: Emil Guzik, Daniel Warszawski, Damian Hirt, Adam Rzęski, Kamil Poćwiardowski, Krzysiek Kowalski, Karol Piotrowski, Mateusz Galbarczyk oraz Bartosz Wicherek.
  • Trenerzy: Sebastian Krauzowicz (główny trener drużyny), Janusz Profus (główny trener sekcji cukierniczej), Joanna Klimas-Profus (trener sekcji cukierniczej) oraz Lech Pluciński (trener wspierający)
  • W konkursie prezentacji sztuki cukierniczej wystartują indywidualnie Angelika Chwyć i Renata Martyna.

Każda z drużyn zaprezentuje swój kunszt i umiejętności w następujących konkurencjach „Restaurant of Nations” (nasi seniorzy w terminie 17.02., godz. 19.00–22.00, nasi juni...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy