Nieustanne źródło inspiracji dla branży HoReCa

Restuaracje

W dniach 1–4 października odbędą się Międzynarodowe Targi GATRONOMII i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL, które są dla branży HoReCa jednym z najlepszych źródeł wiedzy na temat nowatorskich rozwiązań, zarówno tych sprzętowych, jak i koncepcyjnych. O tegorocznej edycji opowiada Robert Mieldziuk, dyrektor projektu POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL.

Dlaczego targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL są ważne dla branży?

– Targi Polagra Gastro i Invest Hotel inspirują, pozwalają zasięgnąć wiedzy o nowościach. Przede wszystkim jest to jednak spotkanie przedstawicieli branży. Internet ma dziś dużą siłę oddziaływania, ale to właśnie podczas targów można osobiście przekonać się o walorach rozwiązań oferowanych przez wystawców, dopytać o szczegóły czy możliwość dostosowania do danego obiektu, a przede wszystkim porozmawiać o warunkach współpracy. Osobisty kontakt jest w typ przypadku nie do przecenienia.

POLECAMY

W jakim kierunku rozwijają się targi? 

– W naszym zamyśle mają być one źródłem inspiracji, jak urządzić kuchnię w lokalu gastronomicznym, by usprawnić pracę kucharzy i obsługę klientów czy też jak urządzić restaurację, bar, hotel, by goście czuli się komfortowo. Dlatego w ramach ekspozycji rozwijamy strefy inspiracji. Pierwszą z nich była Galeria Innowacji, w której w tym roku już po raz czwarty będą prezentowane ultranowoczesne rozwiązania dla profesjonalnych kuchni przede wszystkim, ale także dla sklepów z żywnością i hotelowych barów czy kawiarni. W ubiegłym roku swoją premierę miał projekt Invest Hotel Showroom, który będziemy kontynuować również podczas tegorocznej edycji targów. To strefa przygotowana przede wszystkim z myślą o hotelarzach oraz projektantach wnętrz obsługujących inwestycje hotelowe. Wystawa przygotowana jest w formie gotowych aranżacji przestrzeni hotelowych z wykorzystaniem asortymentu naszych wystawców i ma na celu pokazać zastosowanie poszczególnych produktów oraz to, jak się komponują w zamkniętej przestrzeni w otoczeniu innych przedmiotów. Taka forma prezentacji w znaczny sposób ułatwia podjęcie decyzji o zakupie.

Ekspozycję co roku tworzą czołowi polscy producenci i dystrybutorzy sprzętu dla lokali gastronomicznych i hotelarskich. Ilu w tym roku będzie wystawców i kogo możemy m.in. się spodziewać? 

– Sprzedaż powierzchni wystawienniczej w zasadzie trwa...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy