Od kucharza do szefa kuchni – rusza kolejny etap I edycji programu „Kuchnia Talentów"

Restuaracje
Od 5 listopada zdolni kucharze, uczestnicy I edycji programu rozwojowego „Kuchnia Talentów” realizowanego przez Sodexo Polska, będą codziennie prezentować swoje umiejętności gotując „na żywo” w ogólnodostępnej firmowej restauracji Chilli Bistro by Sodexo w kompleksie biurowym Oxygen Park.

„Kuchnia Talentów” to inicjatywa firmy Sodexo Polska, której nadrzędnym celem jest stworzenie warunków do rozwoju dla utalentowanych kucharzy, mających ambicję i predyspozycje do zostania szefem kuchni lub managerem restauracji. W I edycji programu udział wzięło siedmiu kucharzy zatrudnionych przez firmę oraz dwóch beneficjentów Fundacji „Szczęśliwej Drogi”, wspierającej pełnoletnich wychowanków Domów Dziecka w rozpoczęciu życia zawodowego.

POLECAMY

Od lutego do lipca br. uczestnicy mieli okazję wziąć udział w serii warsztatów poświęconych m.in. zarządzaniu bezpieczeństwem (wg standardów ISO22000:20015), czy nowoczesnym metodom
komponowania menu dla restauracji. Uczestniczyli również w spotkaniach, służących wymianie wiedzy i doświadczeń, z udziałem uznanych Szefów Kuchni, a także praktykowali w różnych jednostkach Sodexo Polska. Zdobytą wiedzę podsumowali w ...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy