Olej z Esencją Masła – wybór profesjonalistów!

Restuaracje

Doskonale zbalansowany maślany aromat, pełna kontrola nad procesami obróbki termicznej, wszechstronność i uniwersalność – to tylko kilka zalet hitu od Kruszwicy – Oleju z Esencją Masła, łączącego w sobie wszystkie korzyści stosowania oleju rzepakowego i walory sensoryczne masła. Ten tłuszcz, polecany szczególnie wymagającym profesjonalistom, zyskał właśnie nową, idealnie ergonomiczną, dwulitrową butelkę, która dodatkowo usprawni pracę w restauracji. Nic więc dziwnego, że Olej z Esencją Masła to najlepszy przyjaciel szefów kuchni i restauratorów.

Tworzenie wyśmienitych dań to zadanie każdego szefa kuchni! Tym trudniejsze, że cel trzeba osiągnąć w niesprzyjających warunkach. Cena posiłku musi być akceptowalna dla klienta, a to oznacza konieczność redukowania kosztów. Do tego ograniczony czas i przestrzeń. Te wszystkie przeciwności stanowią codzienność w pracy w kuchni!

POLECAMY

– Zdajemy sobie sprawę, że aby praca w restauracji była efektywna, musi być w pełni zoptymalizowana. Tu nie ma miejsca na żaden zbędny ruch. Przeciwnie, celem kucharza jest eliminowanie jak największej liczby czynności, które nie są konieczne do osiągnięcia zaplanowanego rezultatu – mówi Katarzyna Noga, marketing manager B2B ZT Kruszwica SA. – Świadomi, że oszczędność czasu i miejsca jest tak ważna, opracowaliśmy produkt będący odpowiedzią na wymogi współczesnej kuchni na najwyższym poziomie. Olej z Esencją Masła to tłuszcz łączący w sobie wszystkie zalety oleju rzepakowego: jego uniwersalność, funkcjonalność i właściwości prozdrowotne z sensorycznymi walorami masła.

Czas to pieniądz!

Wybór odpowiedniego tłuszczu to jedna z ważniejszych decyzji podczas przygotowywania dań. Ma on bowiem wpływ nie tylko na smak i wygląd potrawy czy przebieg procesu obróbki – jak smażenie czy pieczenie.

Wybór tłuszczu może też oznaczać realną oszczędność czasu.

– Spójrzmy na taką czynność jak bastowanie, czyli polewanie smażonej czy pieczonej – zazwyczaj na oleju – potrawy płynnym tłuszczem. Często w tej fazie, by nadać daniu piękną barwę i dodatkowy smak, sięgamy po masło. Korzystając z Oleju z Esencją Masła, nie musimy tego robić, czyli ograniczamy liczbę czynności, a przez to skracamy czas przygotowywania dania – mówi Katarzyna Noga.

Oszczędność czasu widać jeszcze wyraźniej, jeśli porównamy smażenie na Oleju z Esencją Masła ze smażeniem na maśle klarowanym, dla którego pro...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy