Ostatnia nominacja do finału Kulinarnego Pucharu Polski przyznana

Restuaracje

Ostatni konkurs nominowany do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski odbył się w sobotę, 11 sierpnia, w Ustroniu. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny to wydarzenie z długoletnią tradycją.  Ostatnią nominację otrzymali Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro, wygrywając XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny.

Tematem przewodnim tegorocznej edycji było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem takich składników, jak comber z polskiej jagnięcy z kością lub bez kości, brukiew, jeżyny, olej z esencją masła „Kruszwica”, fondy firmy Nestle. Nie zabrakło też słodkiego elementu rywalizacji. Uczestnicy Mistrzostw mieli za zadanie zaserwować również deser, w którym należało obowiązkowo wykorzystać ser owczy (do wyboru bryndza, bundz, oscypek), likier karmelowy z solą morską...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy