Paweł Mieszała w gronie jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Restuaracje
Paweł Mieszała, jeden z najlepszych cukierników w Polsce będzie oceniał tegorocznych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski.

Paweł Mieszała swoje pierwsze kroki w zawodzie stawiał pod okiem Wojciecha Kandulskiego. Odbył staże w we Francji, Hiszpanii i Belgii, u najlepszych cukierników świata takich jak Pierre Marcollini, Michael Viollet czy Gino Massar. W 1997 roku zajął I miejsce w Mistrzostwach Świata Cukierników IKF w Stuttgarcie w kategorii witryny sklepowe. Kilkukrotnie brał udział w Pucharze Świata Cukierników w Lyonie oraz w Mistrzostwach Świata Cukierników w Mediolanie. W 1999 zdobył indywidulane Mistrzostwo Polski Cukierników (Bydgoszcz), a w 2003 roku wicemistrzostwo świata w Międzynarodowym Festiwalu Rzeźby Lodowej (Poznań).  Pod koniec 2018 r. przywiózł podwójny brązowy medal z kulinarnych Mistrzostw Świata w Luksemburgu.

POLECAMY

Sukcesy osiąga takż...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 elektronicznych wydań,
  • nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy