Paweł Mieszała swoje pierwsze kroki w zawodzie stawiał pod okiem Wojciecha Kandulskiego. Odbył staże w we Francji, Hiszpanii i Belgii, u najlepszych cukierników świata takich jak Pierre Marcollini, Michael Viollet czy Gino Massar. W 1997 roku zajął I miejsce w Mistrzostwach Świata Cukierników IKF w Stuttgarcie w kategorii witryny sklepowe. Kilkukrotnie brał udział w Pucharze Świata Cukierników w Lyonie oraz w Mistrzostwach Świata Cukierników w Mediolanie. W 1999 zdobył indywidulane Mistrzostwo Polski Cukierników (Bydgoszcz), a w 2003 roku wicemistrzostwo świata w Międzynarodowym Festiwalu Rzeźby Lodowej (Poznań). Pod koniec 2018 r. przywiózł podwójny brązowy medal z kulinarnych Mistrzostw Świata w Luksemburgu.
POLECAMY
Sukcesy osiąga takż...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 elektronicznych wydań,
- nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań czasopisma,
- ... i wiele więcej!